bārs-klubs “Stenders” īpaši lutinās 30+ paaudzi

Bārs-klubs “Stender’s” Restorānu nedēļai izvēlējies gana zīmīgus ēdienus, kurus noteikti ar baudu atcerēsies paaudze, kurai šobrīd ir 30+.
“Stender’s” īpašnieks Artis Rozītis stāsta, ka kolektīvā strādā dažādu paaudžu cilvēki un, kopīgi vienojoties, apmeklētājiem nolemts piedāvāt kreptīgos kāpostu tīteņus, savulaik gardumu numur viens – cepumu biezpiena kūku, kā arī garšīgo un veselīgo kompotu ar žāvētiem augļiem.
A.Rozītim kāpostu tīteņi pašam ļoti garšo, un īpaši gardus tos bērnībā gatavojusi māmiņa un vecmāmiņa. “Skolā tik lepns piedāvājums kā kāpostu tīteņi nebija, bet mājās tos ēdām gardu muti,” atceras A.Rozītis. Kompots ar žāvētiem augļiem palicis labā atmiņā no skolas laikiem, kas bijis gana “savdabīgs, bet ļoti garšīgs dzēriens”. Taču bērnības vislielākais gardums viennozīmīgi bijusi cepumu biezpiena kūka. Tā bijusi klasika, ja kāds nācis vai pie kāda gājis ciemos, tad ēsta cepumu biezpiena kūka dažādās variācijās, atkarībā no saimnieces prasmēm vai izdomas. Nereti to meistaroja bērni paši.
Uzņēmējs, atceroties savu bērnību, rezumē, ka tolaik ēdienu ziņā nebija tik plašas iespējas, kādas ir mūsdienās un par veģetāriešiem un vegāniem neviens neko nezināja. Visvairāk palikusi atmiņā cūkgaļa, kas gatavota visos iespējamajos veidos, kartupeļi, siļķe kažokā, kūpināta vista un rasols.
“Katram ir savas bērnības garšas. Taču būs iedzīvotāji, kurus uzrunās tieši mūsu izvēlētie ēdieni, raisot jaukas atmiņas par bērnību un jaunību,” bilst A.Rozītis.