Izcili ēdieni un pozitīva gaisotne Kuldīgas Restorānu nedēļā

Maģiski violetās noskaņās oktobra nogalē tika aizvadīta Kuldīgas Restorānu nedēļas rudens sesija. Šogad Restorānu nedēļai bija vairāki jauni dalībnieki un divi no tiem – kafejnīca “Usmas meķi” Rendas pagastā un strausu fermas “Nornieki” restorāns Snēpeles pagastā.

Kafejnīcas “Usmas meķi”, kas atrodas atpūtas kompleksā Usmas ezera krastā, saimniece Agnese Grasmane, atskatoties uz aizvadīto Restorānu nedēļu, saka: “Priecājamies, ka piedalījāmies un piekritām šai avantūrai. No apmeklētājiem saņēmām tikai labas atsauksmes, jo pavāra Jāņa Čačes izlolotais ēdienu piedāvājums bija izcils. Apmeklētāju bija daudz vairāk, nekā fiziski spējām uzņemt, tādēļ domājot par dalību pasākumā nākamgad, apsvērsim iespēju uzņemt vairāk ciemiņu”.

“No šī pasākuma esam saņēmuši tikai pozitīvu pieredzi. Restorānu nedēļā guvām pārliecību saviem spēkiem. Tikām galā paši, nepiesaistot speciālistus no malas. Prieks par apmeklētājiem, kuri mums uzticējās un pirmo reizi dzīvē mēroja ceļu līdz “Norniekiem”. Izaicinājums bija izdomāt konkurētspējīgu ēdienu piedāvājumu. Riskējām un ēdienkartē iekļāvām strausu gaļas tartaru, un mums izdevās, par to liecina labās apmeklētāju atsauksmes.  Nākamgad atkal piedalīsimies!” pauž Latvijā lielākās strausu fermas “Nornieki” saimniece Anda Šīmane.

“Esam gandarīti par Restorānu nedēļas dalībnieku aktivitāti, radošumu un spēju izkāpt no komforta zonas, par Kuldīgas iedzīvotāju un viesu vēlmi apmeklēt mūsu restorānus un krodziņus, baudīt piedāvājumus, pavadīt laiku kopā un novērtēt paveikto. Mums tas liek domāt aizvien jaunus izaicinājumus projekta tālākā virzībā,” bilst organizatoru pārstāve Jana Bergmane.

Restorānu nedēļas organizatori pateicas visiem dalībniekiem – kafejnīcai “Usmas meķi”, konditorejai “Šarlote”, kafejnīcai “The Marmalade”, restorānam “Metropole”, krodziņam “Pilskrogs”, kafejnīcai-bāram “Stender’s”, kafejnīcai “Cafe Tilts”, kafejnīcai “Pagrabiņš”, restorānam “Jēkaba sēta”, restorānam “Bangerts”, restorānam “Goldingen Room”, “Maras muižai” un strausu fermas “Nornieki” restorānam.

Paldies apmeklētājiem, kuri novērtēja vietējo restorānu, kafejnīcu un krodziņu izcilos ēdienus, kuros galvenokārt tika izmantoti vietējie produkti, pierādot šefpavāru radošumu un meistarību.

Uz tikšanos nākamajā Restorānu nedēļā Kuldīgā!

Pasākums tiek organizēts ar projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai (HANSA)” atbalstu, kurš norisinās no 2015. gada oktobra līdz 2018. gada decembrim. Projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas 2014-2020 atbalstu, un tā mērķis ir iedzīvināt vēsturiskās Hanzas savienības mantojumu mūsdienās.

Comments are closed.