konditorejas “Šarlote” īpašnieces Airas Egles garšīgā bērnība
Jaukā un īpašu auru apveltītā konditoreja “Šarlote” Restorānu nedēļas apmeklētājus pārsteigs ar īpašu piedāvājumu – īstu lauku torti ar dzērveņu ievārījumu un šokolādi, kā arī ar kūpinātu lasi, grauzdētām sēkliņām un ķimeņu vafelēm pildītām oliņām un kafijas dzērienu pēc izvēles.
“Eh, saldā bērnība, toreiz viss likās tik garšīgs! Vasarā ēdām ogas ar putukrējumu. Un šokolāde bija tik garda! Rokās turot, tā kusa, un pēc tam aplaizījām pirkstus! Toreiz pie vecmāmiņas no bļodas čiepām kūku krēmu, pamērcējām maizi tajā un ātri mukām prom, lai aiz stūra apēstu. Kas tas bija par krēmu! Ja to visu varētu atkal nogaršot un sajust! Turklāt visu saliktu kopā – ogas, šokolādi, saldo krēmu un vēl putukrējumu, un daudz cukura un marmelādes gabaliņus pa virsu! No šīm atmiņām taps īpaši garda torte, ar kuru cienāsim Restorānu nedēļas apmeklētājus,” stāsta “Šarlotes” īpašniece Aira Egle.
Tā kā saldumus vien nevar ēst, tad tiks piedāvāts arī kas kreptīgs.
“Olas man bērnībā garšoja, ja var tā teikt, daļēji. Baltumus apēdu, bet dzeltenumi vienmēr kā saulītes ripoja pa šķīvi, līdz noripoja zem galda kaķim Murim. Tikai pēc vairākiem gadiem atklāju, ka pildītajās olās, ko reizēm mamma taisīja un kas garšoja varen labi, kā pildījums bija tas pats olas dzeltenums ar vēl šo to sajaukts. Man likās, cik man ir īpaši laba mamma, kura, lai man nebūtu jāmokās ar dzeltenumu, iespieda olu pusītēs speciāli man sataisītu krēma puķīti. Es gribu atkal izbaudīt bērnības garšu un laipni to piedāvāšu arī “Šarlotes” apmeklētājiem, pasniedzot pildītas olas ar kūpinātu lasi, grauzdētām sēkliņām un ķimeņu vafelēm,” tā A.Egle.