Piedāvājumi

KOPA taste piedāvājums

1. kārta: brieža gaļas tartars
2. kārta: netradicionāli pagatavotas cūku ribas
3. kārta: pončiki
4. – … kārta – kompliments

Parrilla Venta / Rezidence Kafe venta piedāvājums

Uzkoda: mājas galerts ar sinepju-garšaugu mērci un mājās brūvēts stiprais dzēriens
Pamatēdiens: uz oglēm cepta, avīzē ietīta siļķe ar rāceni, biezpienu un krējumu vai rukša karbonāde ar kaulu un dzērveņu mērci, divu veida biezeņiem
Deserts: rupjmaizes kārtojums ar melno balzāmu

Pagrabiņš piedāvājums

Uzkoda: vistas gaļas buljons
Pamatēdiens: vistas gaļas rullītis pildīts ar sieru un spinātiem
Deserts: pašgatavota vafele ar ābolu krēmu

Marmalade piedāvājums

Uzkoda: “Krimuldas” liellopa akniņa marinēta un cepta panējumā ar “Zutiņu” pupām
Pamatēdiens: Kūpināta cūkgaļas Kungu riba ar “Kotiņu” grūbām
Deserts: Peldošās salas, vaniļas mērce

Restorāna “Goldingen room” piedāvājums

Uzkoda: cūkas aukstā gaļa, skābēti kāposti, rutks, skābais krējums, ķimenes
Pamatēdiens: liellopa mēle, iesals, seleriju sakne
Deserts: ābols, kanēlis, karamelizēts sviests

Stender’s piedāvājums

Uzkoda: zirņu pikas, cepeša salāti, siļķe kažokā
Pamatēdiens: tītargaļas kotletes, cūkgaļas cepetis, kartupeļu biezputra un karamelizēti burkāni
Deserts: karamelizēts bumbieris, piparkūku pankūkas ar vaniļas mērci

Restorāna “Jēkaba sēta” piedāvājums

Uzkoda: cepta jūras ķemmīte ar cukini piedevu
Pamatēdiens: lēni sautēti liellopa mīkstumi sarkanvīna mērcē, pasniegti ar kartupeļu- seleriju biezeni vai sautēta truša kāja saldā krējuma mērcē, pasniegta ar silto sarkano kāpostu-biešu piedevu
Deserts: ābolu strūdele ar vaniļas mērci un mandelēm

Restorāna “Bangert’s” piedāvājums

Uzkoda:  tomāti želejā ar kazas sieru
Pamatēdiens: viltotais zaķis ar burkānu-ķirbja biezeni, kālis, cūku pupas, marinēts ķirbis un sīpola mērce
Deserts: šokolādes biskvīts ar āboliem, upeņu saldējums, ķiršu merings un zelta popkorns

Restorāna “Fon Firkss” piedāvājums

Uzkoda: sildoša tomātu-ķirbju biezzupa ar grauzdētu maizīti
Pamatēdiens: grilēta forele ar fenheli. Pasniegta ar krāsnī ceptiem kartupelīšiem, grauzdētiem sīpoliem un bagātīgu sviesta mērcīti
Deserts: cepts ābols ar cepumu pildījumu

Ēdoles pils “Pilskroga” piedāvājums

Uzkoda: pikantie vistu akniņu salāti ar sāļo vēja kūciņu
Pamatēdiens: medījuma gaļas kotletītes, sarkanvīna-Dor Blu mērce un kartupeļu sacepums “Olarāju” gaumē
Deserts: olu krēms, cukurotas dzēvenes, griljāža

Konceptkafejnīcas “SAVS” piedāvājums

Uzkoda: karsti kūpināts nēģis ar sinepju krēmu un sausmaizīti
Pamatēdiens: lēni gatavota piena sivēna rulete ar sarkano kāpostu biezeni, dedzinātu kartupeli un griķu popkornu
Deserts: buberts ar ķiršu ķīseli

Kafejnīcas “Cafe Riverside” piedāvājums

Uzkoda: pelēko zirņu krēmzupa ar kaltētu cūkgaļas šķiņķi un ķiploku čipsiem (skābmaize)
Pamatēdiens: zem sloga nogatavināta sivēna pavēdere ar kartupeļu plāceni, sarkano kāpostu un mārutku mērci VAI Līdakas rulete ar kartupeļu plāceni, diļļu ikriem un vēžu putām
Deserts: bada pankūkas ar konfekšu “Gotiņa” mērci un dzērveņu gēlu

Kuldīgas restorānu nedēļas 8. sezonas dalībnieku piedāvājumi būs veltīti tēmai “Svētki ziemā” – svētku galds, kopā būšana, atkalsatikšanās ar saviem tuvajiem un tālajiem, pārsteigums un, protams, dzirkstošs prieks! Katram no mums svētki ir kaut kas cits, un arī šefpavāri šoreiz interpretēja tēmu dažādi – kādam tās ir bērnības atmiņas ar sniega kupenām un vecmāmiņas vienkāršo bet bezgala garšīgo cienastu, kāds iedvesmu radis pētot vēsturiskās grāmatas un savas apkārtnes folkloras receptes un vēl kāds dalīsies savas ģimenes mūsdienu svētku tradīcijās. Ēdiens ir kas vairāk kā tikai izsalkuma remdēšana, tas ir veids kā nodot viens otram gabaliņu no savas kultūras, pieredzes un pasaules uztveres. Baudīsim savu mīļo cilvēku kompānijas siltumu un lielisku ēdienu Gardēžu Svētkos Kuldīgā no 5. līdz 11. decembrim!