restorāna “Bangerts” šefpavāra Aigara Sīļa vecmāmiņas gatavots ēdiens – garšīgākais uz pasaules!
Bērnība katram ir viena vienīga, neatkārtojama. Kad zāle bija zaļāka un saule spožāka. Arī burkāns no dobes izrauts likās ne tik smilšains, un vecmāmiņas gatavotais uzpūtenis noteikti bija garšīgākais uz pasaules! Restorāns “Bangert’s” nevēlas atņemt šīs vienreizīgās un mīļās sajūtas, bērnības garšai jāsaglabājas tieši tādai, kāda tā ir palikusi mūsu atmiņās. Tikpat unikālai un neatkārtojamai. To nav iespējams nokopēt. Tikai mazliet pietuvoties.
Ja tagad esam izlutināti ar produktu pārbagātību un dažādām gatavošanas tehnoloģijām, tad agrāk produktu klāsts, ko izmantoja ēdienu pagatavošanā, bija ierobežots. Tieši tāpēc katram ir sava bērnības garša un atmiņas par ikvienu no ēdiena sastāvdaļām. Tādēļ šefpavārs Aigars Sīlis piedāvās bērnības garšu sajust caur produktu stāstiem.
A.Sīlis gatavos ēdienus no visiem tik pazīstamiem bērnības produktiem – vistas gaļas, šabeļpupiņām, cūkgaļas, grūbām, cūku pupām, mārrutkiem, rupjmaizes un citiem. Šefpavārs tos pasniegs nedaudz modernākā izpildījumā ar savu garšu izjūtu, nemēģinot atkārtot mūsu mammu un vecmammu īpašās prasmes.
“Bengerts’s” uzkodā piedāvās vistas buljonu ar grūbām, dārzeņiem, garšaugu eļļu un šabeļpupiņu biezeni. Pamatēdienā tiks pasniegta cūkgaļas pavēdere ar kūpinātu kartupeli, mājas desu, cūku pupām, mārrutku salātiem un sīpolu saldā krējuma mērci. Savukārt desertā – bērnības kārumu izlase.
Noteikti, ka katram ēdiena baudītājam būs savs stāsts, ko atcerēties, ar ko padalīties. Un atcerēties savu bērnības garšu. A.Sīlis vēlas radīt mazliet nostalģisku un smeldzīgu, bet reizē gaišu un siltām atmiņām pilnu kopā būšanas laiku restorānā “Bangert’s”.